Om Hans V Bang

HansVBangFødt 1949 på Frederiksberg, barndom og opvækst foregik i Sønderborg, mor fik job på Frederiksberg Hospital og vi flyttede til Vangede, hvor jeg gik på Munkegaardsskolen. Men realeksamen tog jeg på Johannesskolen på Frederiksberg og behovet for at komme hjemmefra resulterede i et højskoleophold på Støvring Højskole.

Interessen for at være en anden slags lærer end jeg havde oplevet i Sønderborg gjorde at jeg valgte læreruddannelsen på Th. Langs seminarium i Silkeborg. Samtidig arbejdede jeg på Silkeborg Kunstmuseum som medhjælper og var med i gruppen der dannede kulturhuset Vaskehuset sammen med bl.a. Per Højholt, Michael Rasmusen (Min filmlærer) og Troels Andersen. At hjælpe med statister til filmen Normannerne, der blev optaget i brunkulslejerne ved Herning, gjorde min filminteresse større, men nu også med indblik i selve produktionen.

Tilbage til Sønderborg som leder af Sønderborghus og blev derefter hentet til Haderslevs Aktivitetshus som tekstil- og filmmedarbejder. Familie og filmfestivalen gjorde udslaget for at få et Filmværksted til byen og det blev til Filminstituttets Workshop – senere Det Danske Videoværksted. Dette sluttede i 2003, hvorefter jeg var leder af Handicapfilmfestivalen 1 & 1/12 i Kolding og biografkonsulent for Kolding Kommune. Så blev jeg hentet til Syddansk Universitet, hvor jeg tidl. havde været censor på Anvendt Visuel Kommunikation og nu i projektet Filmtrain; et dansk/tysk filmproduktionsprojekt. Efterfølgende underviser i medieproduktion/film til 2013.

Efterløns- og pensionistlivet truede forude og i 2014 var jeg kurator på og skabte udstillingen ”Krigen i Haderslev” om eks-skolekunstnere der slog deres folder i byen i perioden 1974-84. Udstillingen “Broderede Mesterværker” på Haderslev Museum, 2015 og “Jomfrustien før og nu, 2016.Meget andet er også sket i tidens løb, og nye projekter er undervejs. Interesser? Joh, Film, kultur, kunst og historie – blandt andet!!